نیروگاه CHP
یکی از مهمترین و راهبردی ترین صنایع کشور، صنعت برق می باشد که به لحاظ زیر ساخت نیز اهمیت بالایی دارد که متاسفانه در سال های اخیر با چالش های بسیاری رو به رو شده است. بی توجهی نسبت به مشکلات این صنعت، گریبان گیر صنایع دیگر در کشور خواهد شد. صنعت برق یکی از صنایع مهم در ایجاد اشتغال زایی در کشور است، که علاوه بر اشتغال زایی مستقیم و غیر مستقیم در همین صنعت، در دیگر صنایع نیز به طور مستقیم اشتغال زایی دارد. موتور محرکه تمام صنایع، برق می باشد تقریباً بیش از نصف برق تولیدی برای رفع احتیاجات صنعتی به کار می رود از این رو اهمیت این صنعت به عنوان زیر ساخت دیگر صنایع بسیار قابل توجه است.
تولید برق به عنوان اصلی ترین شاخص توسعه یافتگی کشورها و مهمترین مولفه رفاه هر جامعه از روش های متعددی تولید می شود؛ انواع نیروگاههایی که در سطح جهان به امر تولید برق اشتغال دارند عبارتند از:
- نیروگاه های بخاری
- نیروگاه های آبی
- نیروگاه های گازی
- نیروگاه های سیکل ترکیبی
- نیروگاه های اتمی
- نیروگاه های خورشیدی
- نیروگاه های بادی
- نیروگاه های پمپ ذخیره ای
- نیروگاه های جذر و مدی دریا
- نیروگاه های زمین گرمایی (ژئوترمال)
- نیروگاه های موجی (موج دریا)
- نیروگاه های دیزلی
- نیروگاه های مگینتو هیدرو دینامیکMHD
- نیروگاه های بیوماس
- و غیره…
-
طبقه بندی نیروگاه ها از نظر نوع منبع انرژی
-
- نیروگاه هستهایکه از یک راکتور هستهای برای تولید گرما و چرخاندن توربینهای بخار استفاده میکند.
- نیروگاه سوخت فسیلی که انرژی گرمایی مورد نیاز را از سوزاندن سوختهای فسیلی مانند نفت، گاز طبیعی یا زغال سنگ تأمین میکند.
- نیروگاه هایی که از منابع انرژیهای تجدید پذیر استفاده میکنند و انرژی مورد نیاز خود را از انرژی بادی، انرژی خورشیدی، انرژی جزر و مد دریا، انرژی حرارتی موجود در آبهای اعماق زمین، و بیومس (سوزاندن ضایعات مزارع نیشکر، زبالههای شهری، بیوگازها و دیگر منابع این چنینی) تأمین میکند.
در این مقاله به بررسی روش تولید برق توسط نیروگاه سوخت فسیلی، به روش CHP خواهیم پرداخت تا پایان نوشتار همراه بهین صنعت یاب باشید.
Combined Heat and Power که به اختصار CHP خوانده می شود به معنای تولید همزمان ۲نوع انرژی است. به معنای تولید همزمان برق ,سرما و حرارت می باشد. به این قبیل سیستم ها که به طور همزمان برق، گرما و سرما تولید می شود ، اصطلاحاً Trigeneration یا CCHP گفته می شود.
نیروگاه های حرارتی سهم بالایی در تولید الکتریسیته در دنیا دارند. اما متاسفانه بازده این نیروگاه ها حدود
۲۰-۳۵درصد است. از این گذشته حدود ۱۵درصد از انرژی الکتریسته تولیدی در شبکه های انتقال برق هدر می رود که اگر فاصله محل تولید برق تا محل مصرف کوتاه باشد این میزان اتلاف عملاً کمتر خواهد بود.
به همین دلیل در صنعت برق واحدهای CHP در محل مصرف ایجاد می شوند. این واحدهای تولید برق به DG معروف هستند. از مزایای نیروگاه های کوچک می توان به جلوگیری از اتلاف برق و قابلیت اطمینان شبکه به دلیل تامین برق از نقاط مختلف اشاره کرد.
در سیستم های CHP مولد قدرت اولیه معمولاً موتورهای احتراقی، توربین گازی، میکروتوربین و پیل سوختی است. بسته به نیاز گرمایشی و کاربردهای مختلف، کیفیتگرمای خروجی هر یک از این فناوری ها متفاوت است.
مزایای استفاده از سیستم :CHP
- بازده انرژی تا ۹۰درصد افزایش می یابد.
- هزینه های انرژی برای مصرف کنندگان کاهش می یابد.
- یکنواخت شدن و بدون نوسان بودن ولتاژ و فرکانس بدلیل استفاده از یک مبدل برای تبدیل برق از DC به AC در خروجی سیستم.
سرمایه گذاری در نیروگاه CHP چگونه است؟
قبل از اقدام به سرمایه گذاری در هر موضوعی لازم است با مشاوران سرمایه گذاری مشورت شود، سرمایه گذاری در نیروگاه CHP نیز از این موضوع مثتثنی نمی باشد. مشورت با متخصصان و تهیه طرح کسب و کار (طرح توجیهی یا مطالعات امکان سنجی) مربوط به فعالیت خود و آشنایی با چگونگی سرمایه گذاری در این حوزه و کسب اطمینان از بازار این صنعت، نحوه تولید و بررسی فرآیند مالی پروژه، می توانید به اطلاعات لازم جهت ورود به این صنعت دست یابید.
شرکت دانش بنیان مشاوره مدیریت و مهندسی بهین صنعت یاب، جهت انجام مطالعات امکان سنجی احداث نیروگاه CHP آماده خدمت رسانی به متقاضیان عزیز می باشد. این شرکت با انجام موفق ده ها طرح توجیهی در زمینه نیروگاه های مختلف، با نگارش طرح توجیهی مستند و قابل دفاع، تجربه و دانش خود را در اختیار سرمایه گذاران این حوزه قرار می دهد. کافیست با مجموعه ما تماس حاصل نمایید.
برای مطالعه طرح امکانسنجی بروی لینک زیر کلیک کنید
اگر مایل به سرمایه گذاری هستید از این لینک ها استفاده کنید :