بهین صنعت یاب - طرح توجیهی - قیت نام بهین یاب

اعطای وام به بنگاه های اقتصادی از طریق سایت بهین یاب در سال 96

در دستورالعمل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط سال ۹۶، پیش‌شرط‌هایی برای اولویت‌بندی اعطای تسهیلات (از طریق سایت بهین یاب) در نظر گرفته شده است تا به این طریق با اعطای این تسهیلات شرایط برای تحقق اهداف پیش‌بینی شده مهیا شود.

:: مقرر شده است تا بنگاه‌ها از سوی کارگروه استانی مشروط به احراز طرح توجیهی فنی، ‌مالی و اقتصادی مناسب فعالیت توسعه بانک معرفی شوند.

:: این تسهیلات مشمول بنگاه‌های تولیدی می‌شود که محصولات آنها در بازار فروش قابل قبول باشد و منجر به انباشته شدن محصولات در انبار نشود.

:: تسهیلات مذکور مشمول بنگاه‌هایی می‌شود که تولید آنها به دلیل کمبود نقدینگی متوقف شده یا فعالیت آنها به کمتر از ظرفیت اسمی رسیده باشد. درخصوص بنگاه‌هایی که در سال‌های گذشته فعالیت نداشته‌اند و فاقد فروش بوده‌اند نیز، اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به تشخیص موسسه اعتباری در راستای فعالیت مجدد بنگاه‌ها تخصیص می‌یابد؛ مشروط به اینکه متقاضیان دارای طرح توجیهی فنی و اقتصادی مناسبی باشند و فعالیت مجدد آنها بتواند به فروش و سودآوری منتهی شود.

:: تسهیلات در اختیار بنگاه‌هایی که تسهیلات دریافتی پیشین را در محل موضوع قرارداد تسهیلات مصرف کرده‌اند، قرار خواهد گرفت.

:: بنگاه‌هایی در اولویت اعطای تسهیلات قرار می‌گیرند که به‌دلیل عدم وصول مطالبات خود از دستگاه‌های اجرایی دولتی، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت، نتوانسته‌اند تعهدات خود را در قبال شبکه بانکی کشور و سایر اشخاص ایفا کنند.

:: بنگاه‌هایی که از میزان اشتغال پایدار توجیه‌پذیری بیشتری برخوردار باشند نیز، در اولویت دریافت تسهیلات هستند.

:: از سوی دیگر و براساس ماده «3» دستورالعمل تامین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط، شرکت‌ها و واحدهای کوچک و متوسط تولیدی صنعتی،‌کشاورزی و خدماتی از شرایط نداشتن بدهی غیرجاری، چک برگشتی، رعایت نسبت مالکانه و مفاد «آیین‌نامه رعایت شاخص‌های مالی در اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به اشخاص حقیقی و حقوقی توسط بانک‌های دولتی» به‌منظور بهره‌مندی از تسهیلات و تعهدات مستثنی خواهند بود. همچنین براساس این ابلاغیه مبلغ بدهی غیرجاری بنگاه‌های کوچک و متوسط نباید بیش از (تسهیلات – تعهدات) درخواستی باشد و سقف چک‌های برگشتی بنگاه‌ها نیز نباید از ۲۵ درصد (تسهیلات – تعهدات) درخواستی بیشتر باشد.

:: از سوی دیگر متقاضیانی که با استفاده از مزایای پیش‌بینی‌شده در سال گذشته موفق به اخذ تسهیلات شده‌اند، اما بدهی غیرجاری یا چک‌های برگشتی خود را تعیین تکلیف نکرده‌اند نیز، براساس دستورالعمل جدید مجاز به دریافت تسهیلات نخواهند بود. از سوی دیگر براساس دستور العمل تدوین شده متقاضیانی که با استفاده از مزایای در نظر گرفته شده در ماده «3»، درخواست اخذ تسهیلات و تعهدات دارند، باید برنامه زمان‌بندی (مورد تایید بانک عامل) برای تعیین‌تکلیف چک‌های برگشتی و بدهی‌های غیرجاری خود را همزمان با اخذ تسهیلات و تعهدات به بانک عامل ارائه دهند.

همچنین موسسه اعتباری موظف شده تا به‌منظور حفظ منافع سپرده‌گذاران و تخصیص بهینه منابع،‌ نسبت به بررسی طرح توجیهی فنی،‌ مالی و اقتصادی درخواست متقاضیان اقدام کند و درصورت کسب اطمینان از توجیه‌پذیری طرح و احراز اعتبارسنجی متقاضیان، نسبت به اعطای تسهیلات اقدام کنند و در صورت عدم موافقت باید دلایل مخالفت به‌صورت مکتوب به واحد منعکس شود. در صورت بازپرداخت تمام یا بخشی از تسهیلات سرمایه در گردش اعطایی به متقاضیان در سررسیدهای مقرر، بانک عامل می‌تواند حداکثر به میزان تسهیلات تسویه شده، مجدداً نسبت به اعطای تسهیلات سرمایه در گردش اقدام کند.

در همین حال، طبق ماده ۱۹ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور متناسب با بازپرداخت هر بخش از تسهیلات پرداختی به بنگاه‌های کوچک و متوسط تولیدی، موسسه اعتباری باید نسبت به آزادسازی وثایق مازاد یا تبدیل وثایق، متناسب با میزان باقیمانده تسهیلات اقدام کند. در انتخاب وثیقه باقیمانده نظر بانک عامل ملاک عمل قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر این امکان فراهم است تا موسسه اعتباری نسبت به پذیرش ضمانت‌نامه‌های صادره از سوی صندوق‌های ضمانت (که به موجب قانون تشکیل شده و دارای تفاهم نامه با بانک‌های عامل برای تضمین تسهیلات و تعهدات هستند) به‌عنوان وثیقه اقدام کند.

از سوی دیگر نرخ سود مورد عمل در تسهیلات موضوع این دستورالعمل نیز نرخ مصوب شورای پول و اعتبار خواهد بود و سقف اعطای تسهیلات و ایجاد تعهدات موضوع این دستورالعمل نیز براساس حدود مقرر در آیین‌نامه‌های تسهیلات و تعهدات کلان و اشخاص مرتبط پیش‌بینی شده است.

بر این اساس، بنگاه‌های واجد شرایط اعطای تسهیلات مطابق موارد ذکر شده در بالا، ضمن ثبت نام در سایت بهین یاب و تکمیل فرم‌های لازم در سامانه تسهیلات رونق تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت، می‌بایست به طور همزمان نسبت به تهیه طرح توجیهی فنی و اقتصادی مورد قبول بانک و تهیه شده توسط مشاور امین و منتخب سیستم بانکی و دارای رتبه از کانون مشاوران اعتباری و سرمایه‌گذاری بانکی نیز اقدام نمایند. موسسه اعتباری نیز باید حداکثر ظرف یک ماه پس از تکمیل مدارک در هر مورد مراتب را بررسی و نتیجه را اعلام کند. همچنین متقاضیان معرفی‌شده از طرف کارگروه ظرف ۱۵ روز کاری برای مراجعه به بانک‌های عامل به منظور ارائه تقاضا و مدارک مهلت دارند و در صورت عدم مراجعه در مدت زمان مذکور، بانک‌های عامل باید درخواست متقاضیان را به کارگروه مربوطه عودت دهند و مراتب را در سامانه اطلاعاتی وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت (بهین یاب) ثبت کنند.

 

مشاوره تخصصی تهیه طرح توجیهی و تکمیل فرم سایت بهین جهت اخذ وام

در راستای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در جهت ایجاد رونق تولید و کمک به تحقق هدف رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال جدید، افزایش رشد اقتصادی کشور و همچنین خارج نمودن بنگاه‌های کوچک و متوسط از رکود، “شرکت مشاوره مدیریت و مهندسی بهین صنعت یاب” مفتخر است بعنوان مشاور امین و منتخب سیستم بانکی و همچنین عضو رسمی و دارای رتبه از کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی با بهره‌گیری از سرمایه‌های انسانی متخصص، کارآزموده و مجرب، در انجام کلیه فرآیندهای لازم در جهت اعطای تسهیلات فراهم شده از مرحله مشاوره اولیه، بررسی مدارک و مستندات، ثبت نام تسهیلات در سایت بهین یاب، اخذ مجوزهای لازم، تهیه و تدوین طرح توجیهی فنی و اقتصادی تا مرحله اخذ تسهیلات بانکی، همراه و مشاور تولیدکنندگان و بنگاه‌های اقتصادی سراسر کشور ‌باشد.