ایران سرزمین جواهر
نخستین نشست رسانه ای پروژه «ایران، سرزمین جواهر» به همت شرکت هلدینگ RGS، با حضور محمدرضا مدحی مالک شرکت هلدینگ RGS، حسن عسگری جانشین هلدینگ RGS، مسعود شیرزاد مدیرعامل هلدینگ RGS و علیرضا حجازی فر معاون فنی و برنامه ریزی این هلدینگ که طراحی و اجرای پروژه “ایران سرزمین جواهر” را برعهده دارد، روز یکشنبه 26 خردادماه در هتل پارسیان استقلال و با حضور جمع گسترده ای از اهالی رسانه برگزار شد.
به گزارش خبرگذاری تسنیم، محمدرضا مدحی مالک هلدینگ rgs در نشست خبری پروژه ملی ایران سرزمین جواهر گفت: پروژه ملی «ایران، سرزمین جواهر» بدون مشارکت مردمی، وام بانکی یا هر قرض دیگری اجرا خواهد شد. مهمترین ثروت ما نیروی انسانیمان است. میخواهیم معادن زخمی، خوابیده و اکتشاف نشده کشور را به حرکت درآوریم و در این مسیر یاری شما را میطلبیم.
وی افزود: هرگز با هیچ بانک داخلی یا خارجی وارد مذاکره نخواهیم شد و برنامهای برای ورود به بورس نیز نداریم. البته اگر تمامی ایرانیان بخواهند در این پروژه مشارکت کنند، این امکان و ظرفیت برای آنها وجود دارد.
در ادامه این نشست، عسکری؛ جانشین هلدینگ rgs گفت: پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» یک پروژه تحولی و ارزش آفرین است که اجرای آن موجب محرومیت زدایی و فقرزدایی خواهد شد.
وی افزود: صنعت جواهر در سه دهه گذشته موجب رونق بسیار در کشورهای جنوب شرق آسیا به خصوص هند و تایلند شده است. این شرکت نیز از این مدل الگوبرداری کرده و پایه و بنای پروژه «ایران سرزمین جواهر» گذارده شده است. مبدعان این طرح در سال 96 طرح اولیه این پروژه را به عنوان «شهر سنگ آسیا» اعلام کردند و اکنون این طرح به پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» تبدیل شده است.
عسکری ادامه داد: پروژه کنونی، اکنون به صورت تکمیلی به یک دکترین اقتصادی تبدیل شده است و با توجه به اقتصاد پویای مقاومتی که به درون نگاه دارد، این پروژه نیز در همین راستا تعریف شده است.
اهداف
یکی از اهداف اصلی ما محرومیت زدایی است. باور ما این است که فقر زیبنده جامعه ایرانی نیست. طی دو سال گذشته پس از مطالعات فراوان و انجام رایزنیهای بسیار، بنابر این شد که این پروژه در تمامی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی جایگاه داشته باشد و از ظرفیتهای مختلف وزارتخانه ها در زمینه ایجاد بنگاههای کوچک اقتصادی استفاده شود.
وی در ادامه ضمن اشاره به کارکردهای دیگر این پروژه گفت: یکی دیگر از کارکردهای این طرح، رونق ارزآوری، جلوگیری از خام فروشی و ترانزیت سنگها به خارج از کشور است. استفاده از نخبگان کشور اتفاق دیگری است که در خلال اجرای این پروژه رخ خواهد داد. در این راستا با دانشگاههای مختلف، مجموعههای استارتاپی و شرکتهای دانش بنیان مذاکراتی داشتهایم و قرار است در این حوزه نیز فعال باشیم.
عسکری گفت: با توجه به امنیت فوق العادهای که در مناطق آزاد کشور ما وجود دارد، بسیاری از بازرگانان برای حضور در این آکشنها ابراز تمایل کردهاند. ما میخواهیم در قالب این پروژه ایران را به قطب جهانی سنگ های قیمتی دنیا تبدیل کنیم. شعار مجموعه یا آرمان شهرمان نیز پویایی اقتصادی کشور است. بی شک با اجرای این طرح بخش مهمی از ظرفیتهای اقتصاد کشور به پویایی میرسد و اشتغال پایدار محقق میشود که در سایه آن تولید ثروت همگانی به وجود خواهد آمد و در نهایت رفاه اجتماعی ایجاد خواهد شد. ما در این طرح رفاه اجتماعی را همیشه و برای همه میخواهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ایجاد حداقل 2 میلیون شغل پایدار و 135 هزار فرصت شغلی در این طرح محقق خواهد شد. توسعه صنعت توریسم و ایجاد مرکزیت تخصصی و علمی ایران در سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی و در نهایت ایجاد ارزش افزوده 100 درصدی از دیگر دستاوردهای اجرای این طرح خواهد بود. از آنجا که در گذشته صنعت جواهر تنها بین چند خانواده رونق داشت، ما بر آن شدیم تا این صنعت را به کل جامعه تعمیم دهیم.
در ادامه این نشست، مسعود شیرزاد مدیرعامل هلدینگ rgs گفت: این پروژه به نیروهای متخصص نیاز دارد و اساسا کار کردن در صنعت جواهر یک کار تخصصی و علمی است. یکی از اهداف اصلی ما در این پروژه، بحث آموزش است. آموزش آکادمیک و آموزشهایی در حوزه تراش و شناخت سنگها که میتواند زمینه ساز تحولی بزرگ باشد و موجب اشتغالزایی شود. ما میخواهیم این صنعت را بسط دهیم تا هرکس بتواند در محل خودش سنگ را بتراشد و فرآوری کند تا در نهایت خام فروشی از بین برود. بنای ما این است دانشکده هایی را ایجاد کنیم تا نیروهای مستعد بتوانند فرایند تراش و شناخت سنگها را بیاموزند.
در پایان این نشست نیز، علیرضا حجازی فر؛ معاون فنی و برنامه ریزی پروژه در سخنانی به راهبردهای اصلی این طرح اشاره کرد و گفت: اصلی ترین راهبرد ما در قبال اجرای این طرح، ایجاد اجتماع عظیم تجار، فعالان و بازرگانان این صنعت گرد همدیگر است. توانمندسازی، اشتغال و آموزش کلیه افراد جویای کار در 69 منطقه و 31 استان، تدوین مطالعات امکان سنجی و طرح های توسعه، ایجاد زیرساخت های استاندارد و آینده پژوه، توسعه تجارت با مولفه کارآفرینی، فرهنگ سازی صحیح در زمینه استفاده از سنگ های قیمتی، ایجاد سامانه های قدرتمند مجازی برای ایجاد اطلاعات اخبار و دانش، ایجاد صندوق و بانک سرمایه گذاری و حمایتی سرزمین جواهر و … از دیگر راهبردهای اجرای پروژه ملی «ایران سرزمین جواهر» است.
همچنین نمایندگان جمعی از رسانه های دیداری و شنیداری، مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری تخصصی به پوشش رسانه ای رویداد پرداختند که از آن جمله می توان به عناوین آن ها اشاره کرد:
سایت ریال نیوز
سایت ماهین نیوز
شبکه آموزش سیما
خبرگزاری دانشجو
پایگاه خبری عصر اعتدال
شبکه مردم خبر
سایت سروش خبر
پایگاه خبری امتداد نیوز
سایت سینمای نو
روزنامه شهروند
خبرگزاری مهر
خبرگزاری ایلنا
سایت آدینه نوین
پایگاه خبری نسل امروز
پایگاه خبری تحریرنو
خبرگزاری شبستان
خبرگزاری آریا
پایگاه خبری شبکه ایرانیان
سایت خبر ایران
خبرگزاری صداوسیما
پایگاه خبری ایرانا
نشریه جهان سینما
پایگاه خبری جهانی خبر
خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری پانا
مجله خبری ایده آل
سایت هنر نیوز
شبکه اینترنتی آپارات
شبکه برون مرزی العالم
سایت بی تیتر
سایت طلا نیوز
پرس تی وی
سایت گزارش امروز
سایت گزارش آنلاین