طرح توجیهی مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی
صنعت گردشگری و توریسم امروزه یکی از مهم ترین راهکار های ایجاد ارزش افزوده و بهره وری بیش تر در جامعه محسوب میشود. با رونق صنعت گردشگری و درامد زایی ملی، باید از پروژه ها و طرح های مناسب و مطلوب گردشگری حمایت شودو با توجه به اهمیت توسعه صنعت گردشگری در راستای فراهم سازی زمینه های این توسعه و ایجاد زیرساخت ها و رونق این صنعت، پروزه های مختلف گردشگری در حال اجراست.
یکی از نیاز های صنعت گردشگری و توریسم، مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی میباشد.
تاریخچه خدمات بین راهی در ایران:
ایجاد راه و بناهای بین راهی در سرزمین ایران قدمتی دیرینه دارد. ایرانیان در مسیرهای معین، مکان ها و اطراق گاه هایی ایجاد کرده بودند که محل توقف و آسایش کاروان های تجاری و بازرگانی و مسافران بوده است.
بنیانگذار احداث بناهای مذکور، هخامنشیان بوده اند، در دوره ی اشکانیان نیزتوسعه راه ها و ایجاد ایستگاه های بین راهی به ویژه در مسیر تاریخی جاده ابریشم اهمیت فوق العاده ای یافت. قرن پنجم (هجری قمری) ، عصر شکوفایی هنر های اسلامی به ویژه هنر معماری است. بنیان گسترش شبکه راه های تجاری و احداث کاروانسراهای متعدد در مسیر جاده ها، در این دوره بوده است که این امر در دوره تیموری شتاب بیشتری پیدا کرد. با این حال عصر طلایی احداث کاروانسراهای ایران متعلق به دوره ی صفوی است که بقایای آن ها در کنار جاده های ایران هنوز پا برجاست.
هدف از اجرای احداث مجتمع خدماتی رفاهی بین راهی، ارائه خدمات گردشگری زیر به هموطنان است:
- رستوران
- سوئیت
- فروشگاه موادغذایی و…
- تعمیر گاه و کارواش
- جایگاه سوخت
- مسجد
- سرویس بهداشتی
- واحد کمک های اولیه
- پارکینگ وسایل نقلیه سبک و سنگین
- محوطه بازی کودکان
- بانک
مزایای احداث مجتمع های خدماتی بین راهی:
- فراهم سازی امکانات مناسب برای اقامه ی نماز و گسترش فرهنگ آن و آسایش بیشتر رانندگان و مسافران
- دسترسی سریع رانندگان و مسافران به خدمات مورد نیاز
- کاهش اتلاف وقت رانندگان و مسافران
- کاهش میزان تصادفات جاده ای
- روان ساختن ترافیک جاده ها
- جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و (به دلیل تمرکز فعالیت های رفاهی در یک نقطه مشخص)
- ایجاد بستری مناسب جهت اشتغال زایی
- نقش اقتصادی: مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی قادر هستند با عرضه خدمات کالا، در کاهش هزینه سفر موثر باشند.
- ارتباط بخشیدن بین حوزه های زیستی درون منطقه ای
- ایجاد رغبت برای ترانزیت کالا (ایران یکی از مسیر های مهم ترانزیت کالا محسوب می شود چرا که کریدور های آسیا را به اروپا و اروپا را به قفقاز و آسیای مرکزی متصل می کند.)
- نقش زیست محیطی:مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، زمینه ساز ادغام و همسانی جاده با محیط طبیعی اطراف خود خواهند بود.
همچنین ایجاد فضای سبز در مجتمع ها، خود به مثابه گسترش دامنه فضای سبز در محیط به حساب می اید که نقش مناسبی نیز در لطافت هوا خواهد داشت.
از سوی دیگر، تمرکز فعالیت ها در مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی، احتمال اسیب به پناه گاهای وحشی را به حد اقل میرساند و همچنین امکان نظارت نهاد های ذیر بط بر حفاظت از محیط زیست و بهداشت محیط را تقویت خواهد کرد.
شرکت دانش بنیان بهین صنعت یاب، از کانون مشاوران اعتباری و سرمایه گذاری بانکی با تجارب ارزنده در زمینه طرح های توجیهی گردشگری و مجتمع های خدمات رفاهی بین راهی، همواره آمادگی خود را جهت یاری رساندن به متقاضیان عزیز اعلام می دارد.
می خواهید هزینه و میزان سوددهی که پروژه شما دارد را بدست آورید ؟
اگر در مورد محل و نوع بهره برداری تصمیمات اولیه تان را گرفته اید، پس حتما احتیاج دارید که یک مرور کلی بروی حداقل سرمایه لازم و پیش بینی موارد مهم داشته باشید، کارشناسان بهین صنعت یاب آماده هستند تا طرح شما را بررسی کرده و جزئیات دقیق را در اختیار شما بگذارند . یک تماس تلفنی کافیست تا طرح اختصاصی خودتان را بررسی نمایید.
چه چیز های دیگری قبل از شروع لازم است بدانید ؟
در یایان مقالات زیر را برای شما آماده کرده ایم تا جزئیات بیشتری در مورد اجرای طرح های گردشگری را با شما در میان بگذاریم در این مقالات مراحل دقیق تر بررسی شده و ویژگی های هر طرح ( هتل ٬ سفره خانه و …) بیان شده است .