طرح توجیهی تولید مارمالاد
مارمالاد و مربا یک روش برای نگهداری انواع میوه در فصل های مختلف است. مربا را از میوه های درسته یا تکه تکه با مقداری آب و شکر تهیه می کنند. حال مارمالاد نیز یک نوع مربای تهیه شده از میوه است با این تفاوت که میوه را به همراه پوست کاملاً له کرده و سپس با آن مربا درست می کنند. در این مطلب به ارائه طرح توجیهی تولید مارمالاد می پردازیم. پس همراه ما باشید.
بخوانید : طرح توجیهی چیست ؟
طرح توجیهی تولید مارمالاد
مارمالاد چیست؟
مارمالاد نوعی خوراکی شیرین همچون مربا است که در صبحانه مصرف می شود. افراد می توانند به عنوان میان وعده در عصر نیز این خوراکی خوشمزه را میل کنند. برخی افراد مربا و مارمالاد را یک محصول می دانند اما این دو خوراکی از لحاظ مختلف با هم تفاوت دارند. مارمالاد را برای نگهداری طولانی مدت در ظرف های دربسته نگه می دارند.
مارمالاد و مربا هر دو از پخته شدن میوه و مقداری آب و شکر تهیه می شوند. مواد افزودنی به نام پکتین موجب افزایش مدت زمان نگهداری مارمالاد می شود. اگر مارمالاد بر اساس اصول استاندارد تولید و عرضه شود، دارای ماندگاری بالایی است
مواد اولیه برای تهیه مارمالاد
- پودر شکر
- انواع میوه
- اسید سیتریک
- مواد شوینده
- شیشه نگهدارنده
- برچسب
- کارتن
ماشین آلات مورد نیاز برای تولید مارمالاد
- دیگ پخت
- هسته گیر
- اتوکلاو اتمسفر یک برای پاستوریزه کردن شیشه ها
- سبد اتوکلاو
- درب بند
- فیلتر
- دم گیر
- پری هیتر
- خردکن
- نوار بازرسی
- شستشو بالابر پیاله ای
- دیگ پخت دو جداره
- دستگاه شیرینگ زن
- میز برچسب زنی
چه تاسیساتی در پیاده سازی طرح توجیهی تولید مارمالاد دخالت دارند؟
حق انشعاب آب، حق انشعاب برق، سیستم اطفا حریق، تجهیزات مربوط به سیستم فاضلاب
سرمایه مورد نیاز برای پیاده سازی طرح توجیهی تولید مارمالاد
- ساختمان مناسب برای پیاده سازی طرح
- زمین
- وسیله های مناسب برای دفتر
- تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز
- هزینه های قبل از بهره برداری
- تجهیزات و تاسیسات مربوطه
طرح توجیهی تولید مارمالاد
کد آیسیک مرتبط با تولید مارمالاد
کد آیسیک، یک سیستم بین المللی برای طبقه بندی استاندارد صنایع است که به کمک آن می توان هویت کالاها، قطعات، مدارک و اموال را به سادگی تعیین کرد. با استفاده از این سیستم کدگذاری، صحت کلیه اطلاعات مربوط به محصولات در تمامی واحدها و شرکت ها، تأیید می شود.
شرح کالا | کد آیسیک |
انواع مربا، مارمالاد و ژله | ۱۵۱۳۳۱۲۳۱۰ |
مارمالاد سیب | ۱۵۱۳۵۱۲۳۴۲ |
کد تعرفه مرتبط با تولید مارمالاد
تعرفه گمرکی، یک کد هشت رقمی است که از چهار بخش دوگانه تشکیل شده و برای شناسایی و تعیین جایگاه کالا در ترخیص، مورد استفاده قرار می گیرد. تعیین این عدد در هر کشوری معیارهای خاص خود را دارد و به شکلی متفاوت ارائه می گردد.
در ایران، میزان تولید داخلی کالا، یکی از معیارها برای تعیین این رقم می باشد.
شرح تعرفه | کد تعرفه |
مربا، ژله، مارمالاد (Marmalade)، پوره و خمیر میوه که به وسیله پختن به دستآمده با یا بدون افزودن قند یا سایر مواد شیرینکننده | ۲۰۰۷ |
وضعیت واردات و صادرات تولید مارمالاد
نمودار و جدول میزان واردات و صادرات تولید مارمالاد شرح زیر می باشد:
نمودار وضعیت واردات و صادرات محصولات تولید مارمالاد به تفکیک سال
جدول وضعیت واردات و صادرات تولید مارمالاد به تفکیک سال
روش تولید مارمالاد
۱- ابتدا میوه های نسبتاً رسیده با طعم و رنگ ظاهر شده را تهیه می کنند. میوه ها اگر بیش از حد رسیده باشد پس از افزودن پکتین، هیدرولیزه شدن آنزیم های پکتولیتیک مشاهده خواهد شد، به همین دلیل حالت ژل مانند مارمالاد کاهش می یابد.
۲- تهیه مواد قندی مورد نیاز که معمولا در تولید مارمالاد از قند معمولی استفاده می شود و به هنگام پخت اندکی ساکارز به قند افزوده می شود. تمام مواد قندی نباید به صورت ساکارز باشد زیرا مواد قندی در حالت معمول در محصول نهایی غلیظ خواهد بود به همین دلیل اگر تمام مواد قندی ساکارز باشد احتمال شکرک زدن مارمالاد افزایش می یابد.
۳- اسید : فراهم آوردن محیط اسیدی به منظور جلوگیری از فعالیت های باکتری در مارمالاد حائز اهمیت است. میوه ها در حالت طبیعی اسیدیته لازم را تولید می کنند به همین دلیل افزودن اسید، لازم و ضروری است. برای میوه هایی که قادر به تولید اسیدیته نیستند آب لیمو یا اسید تارتاریک مورد استفاده قرار می گیرد.
۴- افزودن چاشنی های مجاز همچون گلاب و دیگر اسانس ها برای طعم دهی بهتر مارمالاد مربوط به این مرحله است. حتی می توان مواد رنگی مجاز را در این مرحله به مارمالاد افزود.
۵- فرمولاسیون تهیه مارمالاد به نوع فراورده و سلیقه مصرف کننده بستگی دارد. اما فرمولاسیون کلی تولید مارمالاد بدین ترتیب است : میوه، شکر، اسید، آب ، ورقه های ژلاتین
طرح توجیهی تولید مارمالاد
مراحل تولید مارمالاد
ابتدا میوه ها را به وسیله دستگاه ها و تجهیزات تهیه شده شسته و عملیات مربوط به هسته گیری و خرد کردن نیز انجام می شود. میوه ها در تولید مارمالاد باید له شوند.
تهیه شربت دومین مرحله است. شکر را داخل یک مخزن پر از آب جوش حل کرده و سپس آن را از صافی عبور می دهند.
عملیات پخت و له شدن میوه ها به دو روش انجام می شود. اول اینکه مواد را داخل دیگ های روباز می ریزند یا اینکه تحت خلا میوه ها را می پزند. پخت در دیگ روباز باید در فشار اتمسفر ۱۰۰ الی ۱۰۵ درجه صورت گیرد در این حالت طعم و رنگ میوه ها دلپذیر خواهد شد.
این یک روش سنتی است. دیگ های رو باز بهتر است از جنس استیل ضد زنگ باشند به طوری که بخار یا آب داغ در دو جداره دیگ محیط گرمی را ایجاد می کند. در مرحله خنک سازی مارمالاد آب سرد در دو جداره قرار می گیرد.
پس از اینکه میوه ها به حالت پوره درآمد ورقه های ژلاتین به دیگ افزوده می شود و در آخر چاشنی های مورد نیاز افزوده می شود.
پر کردن شیشه و درپوش گذاری در مرحله بعد صورت میگیرد. برای بسته بندی مارمالاد از شیشه های مختلف با سایزهای گوناگون استفاده می شود. شیشه های تهیه شده به کمک دستگاه پر کن از مارمالاد پر می شوند. پس از آن درپوش گذاری می تواند به صورت دستی یا اتوماتیک توسط دستگاه انجام شود.
خنک کردن آخرین مرحله از تولید است به طوری که شیشه های پر شده از مارمالاد به زیر دوش های آب می روند البته ابتدا برای جلوگیری از شکسته شدن شیشه به دلیل تغییر دما یک افشان ۶۰ درجه ای به شیشه ها وارد می شود و پس از آن برای خنک کردن محصولات آب ۲۰ درجه سانتی گراد روی شیشه ها ریخته می شود.
شیشه های پر شده از مارمالاد پس از عبور از این مرحله و خارج شدن از دستگاه خنک کننده برای از دست دادن رطوبت وارد شده وارد هوای گرم می شوند. در این جا یک ایستگاه بازرسی چشمی قرار داده می شود تا شیشه ها مشکلی نداشته باشند. عملیات برچسب زنی و شیرینگ صورت می گیرد و در آخر نیز به تعداد مشخص داخل کارتن قرار داده می شوند.
شرکت بهین صنعت یاب، با بیش از یک دهه تجربه و تخصص در زمینه ارائه طرح های توجیهی، آمادگی خود را جهت ارائه و تدوین طرح توجیهی تولید مارمالاد اعلام می دارد.
مطالب مرتبط :
طرح توجیهی سیب زمینی نیمه آماده