طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار

مقاله پیش رو ” طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار ” است که خلاصه ای از طرح تهیه شده توسط کارشناسان بهین صنعت یاب می باشد.

مرکز پذیرایی و اقامتی سیار یا کترینگ سیار (mobile catering)، آشپزخانه های کوچک هستند که درون یک وسیله نقلیه مانند ون یا اتوبوس قرار دارند. در این آشپزخانه های کوچک غذاهای متنوع و مختلف فست فودی طبخ می شود و مشتری این نوع کترینگ ها، اغلب افرادی هستند که مشغله زیادی دارند. در نتیجه، زمان کمی برای انتظار کشیدن دارند و می خواهند تا سریعتر غذایشان را بخورند. معمولا این نوع کترینگ ها در خیابان های شلوغ و پر رفت و آمد مستقر می شود.

بیشتر بخوانید : طرح توجیهی چیست ؟‌

راه اندازی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار، ایده جدیدی است که این روزها با استقبال بسیاری روبرو شده است؛ زندگی مدرن و پر سرعت و زندگی کارمندی امروز موجب شده است تا افراد وقت کمتری برای گذراندن در رستوران های معمولی داشته باشند. این امر خصوصاً در شهرهای شلوغ و پر رفت و آمد بیشتر صادق است. صرفه جویی در وقت از یک سو و به صرفه بودن و اقتصادی بودن این نوع کترینگ ها از سوی دیگر، موجب می شود تا طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار توجیه اقتصادی و سودآوری مناسبی داشته باشد.

طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار

 

انواع و مزایای کترینگ و رستوران سیار

به طور کلی، در طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار، می توان کترینگ های سیار را بر اساس نوع وسیله نقلیه به چهار دسته تقسیم نمود:

  • ون فودها که اغلب در پارک ها و میدان ها مستقر می شوند و ظرفیت آشپزی و نگهداری غذای کم و محدودتری دارند.
  • تراکتور فودها که از آنها در پذیرایی در رویدادها و ایونت ها استفاده می شود.
  • کامیون آشپزخانه ها که منوی غذای متنوع تر و گسترده تری دارند و در رویدادهای بزرگتر و جشن های خاص آنها را می توان دید.
  • ون آشپزخانه ها که منوی غذای آنها شامل غذاهای سرد و غذاهای گرم می شود و در مکان های پر رفت و آمد و شلوغ مستقر می شوند.

به طور کلی، راه اندازی رستوران و کترینگ سیار به معنی دسترسی آزادتر به مشتریان هدف و ارائه‌ خدمات به مشتریان بیشتری است. فارغ از اینکه هزینه راه اندازی یک رستوران سیار نسبت به رستوران های معمولی کمتر است؛ برای ایده پردازی و اجرای این کسب و کار، هیچ محدودیتی وجود ندارد. تنها کاری که باید انجام شود این است که از امکانات محدودی که در اختیار است استفاده نموده و به بالاترین بازدهی رسید.

از آنجایی که رستوران و کترینگ سیار قابلیت جابه‌جایی دارد، در نتیجه می توان در مکان ‌های مختلف مستقر شد. مشتری ها می توانند در هر زمان و مکانی، سریع و ساده به انواع فست فودها دسترسی داشته باشند. در نتیجه، می توان مشتری های بیشتری جذب نمود و درآمدزایی بالاتری داشت. به راحتی می توان به شهرهای مختلف سفر کرد و در رویدادها و همایش های مختلف حضور داشت. از سوی دیگر، این قابلیت این امکان را فراهم می کند که بازاریابی گسترده تر و فعال ‌تری داشته باشیم.

راه اندازی کترینگ و رستوران های سیار

 

بهترین موقعیت برای راه اندازی کترینگ و رستوران سیار

به طور کلی، مکان های شلوغ و پر رفت و آمد مانند مقابل درب دانشگاه ها و ادارات دولتی و خصوصی یا فضاهای تفریحی مانند شهربازی ها و پارک ها و مراکز خرید انتخاب های مناسبی برای استقرار کترینگ سیار هستند. گرچه در طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار دست ما برای انتخاب مکان مناسب برای راه اندازی رستوران و کترینگ سیار، باز است، اما تنها در موقعیت ها و مکان هایی که مجوز فعالیت داشته باشیم می توان کترینگ سیار را مستقر نمود. در واقع، برای راه اندازی رستوران و کترینگ سیار نیز به مجوزهای مختلفی نیاز است که برخی از این مجوزها عبارتند از:

  • مجوز کسب و کار
  • مجوز بهداشت
  • مجوز استفاده از فضای عمومی از شهرداری
  • مجوز پارکینگ
  • مجوز پلیس راهنمایی رانندگی
  • مجوز تبلیغات
  • مجوز استخدام و به کارگیری کارگر

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار

قطعاً اولین چیزی که برای راه اندازی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار نیاز است، وسیله نقلیه ‌ای است که فرقی نمی کند یک کامیونت، فورد ترانزیت، ون، تریلر یا هر وسیله دیگری باشد؛ تنها باید برای حمل یک فست فود سیار به اندازه کافی فضا داشته باشد. اما در داخل این ماشین چه تجهیزاتی نیاز است؟ به تجهیزات رستورانی همچون ماشین ظرفشویی، یخچال، ابزار پخت و پز مانند فر و گریل صنعتی، سرخ کن صنعتی، فر، گریل پلیت و… نیاز داریم. علاوه بر این تجهیزات بهداشتی مانند سینک، دستمال کاغذی، ماسک، دستکش و… نیز نیاز است.

بدون شک مهمترین قسمت در راه اندازی کترینگ سیار، تهیه، آماده سازی و نگهداری مواد خام اولیه با کیفیت است. به طور معمول مواد اولیه خام یک رستوران سیار شامل انواع گوشت، سوسیس و کالباس، مرغ، ماهی، سبزیجات تازه، نان، روغن، ادویه‌ و پنیر پیتزا می شود. در نتیجه، برای حفظ بهداشت و نگهداری آنها به تجهیزاتی مانند باکس ها و ظروف پلاستیکی، جعبه‌ های گرم نگهدار و باکس های سرد نگهدار، پوشش ‌های حفظ حرارت و سرما نیاز خواهیم داشت.

تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی کترینگ و رستوران سیار

 

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار

بر اساس محاسبات انجام شده پیش بینی می شود، به منظور راه اندازی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار با ظرفیت تولید 70 پرس غذا در روز، به یک خودروی ون به قیمت 950 میلیون تومان نیاز داشته باشیم. در جدول زیر می توانید سایر موارد محاسبه شده در طرح توجیهی مرکز پذیرایی و اقامتی سیار را مشاهده نمایید:

 

ظرفیت پذیرش مهمان 70 پرس غذا در روز
نرخ برابری دلار 60،000 تومان
ماشین مورد نیاز ون به قیمت 980 میلیون تومان
میزان سرمایه گذاری ثابت 620 میلیون تومان بدون احتساب هزینه ماشین
تعداد نیروی انسانی 2 نفر
بازگشت سرمایه 3 سال
بازده داخلی در سال مبنا 33 درصد
نرخ تورم 40 درصد

* ارقام فوق به صورت تقریبی و بر اساس اطلاعات سال 1402 محاسبه شده است. به منظور برآورد دقیق سرمایه و هزینه های مورد نیاز، به مطالعات و تحقیقات جامع تر و گسترده تری نیاز است.

بیشتر بخوانید : 

طرح توجیهی رستوران بوتیک و ملل

طرح توجیهی هتل سنتی
طرح توجیهی گردشگری 
طرح توجیهی دهکده سلامت
 طرح توجیهی سفره خانه سنتی
 طرح توجیهی هتل ریزورت طرح توجیهی گردشگری ساحلی
طرح توجیهی مجتمع گردشگری

توجه !

مطالب پیش روی شما صرفا جهت معرفی موضوع به رشته تحریر در آمده است؛ از این رو اعداد و ارقام ذکر شده کاملا تقریبی می باشد.

طرح های توجیهی تهیه شده توسط شرکت بهین صنعت یاب قابل ارائه به نهاد ها، بانک ها و سازمان ها میباشد. این طرح ها با تبعیت از استاندارد های مورد نیاز ارگان مربوطه تنظیم میشوند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص پروژه موردنظرتان با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صحبت با کارشناس