طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز

مقاله پیش رو ” طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز ” است که خلاصه ای از طرح کامل نوشته شده توسط کارشناسان بهین صنعت یاب می باشد.

پودر و اسلایس سیر و پیاز، یکی از محبوب‌ترین و پرکاربردترین ادویه ‌ها هستند؛ به طور کلی، خشک کردن مواد غذایی یکی از روش‌ های موثر برای افزایش ماندگاری محصولات است و از دیرباز، به ‌طور گسترده در صنایع غذایی استفاده می ‌شود. در این فرآیند محتوای رطوبت محصولات غذایی کاهش یافته و در نتیجه، مانع از رشد باکتری‌ ها و قارچ‌ ها می شود. روش ‌های مختلفی برای خشک کردن محصولات غذایی وجود دارد، از جمله خشک‌ کردن در آفتاب، استفاده از خشک‌ کن‌ های صنعتی و خشک‌ کردن به روش انجماد (فریز درایینگ). در فرآیند خشک کردن، دمای مناسب و جریان هوای کافی اهمیت ویژه‌ای دارد. این فرایند می بایست در دمایی انجام شود که کیفیت، طعم و عطر محصول را همچنان حفظ نماید. معمولاً محصولات غذایی خشک شده، به صورت پودر یا گرانول آسیاب به بازار عرضه می ‌شوند.

بیشتر بخوانید : طرح توجیهی چیست ؟‌

طرح توجیهی تولید پودر و اسلایس سیر و پیاز

 

کاربرد پودر و اسلایس سیر و پیاز

همانطور که قبلا نیز اشاره شد، پودر و اسلایس سیر و پیاز کاربردهای گسترده ‌ای در آشپزی و صنایع غذایی دارند؛ این محصولات به دلیل راحتی در استفاده، ماندگاری طولانی ‌تر و حفظ طعم و عطر، محبوبیت زیادی دارند. از جمله بیشترین مخاطبان این محصولات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • آشپزخانه ‌های خانگی و خانوارها که از پودر و اسلایس سیر و پیاز به عنوان ادویه‌ های ضروری در تهیه غذاهای روزمره شان استفاده می‌ کنند.
  • کسانی که به آشپزی علاقه دارند یا در زمینه آشپزی حرفه ‌ای فعالیت می‌ کنند و به دنبال استفاده از محصولات با کیفیت و آماده هستند که در عین حال، طعم و عطر طبیعی به غذا بدهد.
  • رستوران‌ ها و کترینگ‌ ها، فست ‌فودها و خدمات تهیه غذا که به دلیل نیاز به آماده‌ سازی سریع و کارآمد غذا، از پودر و اسلایس سیر و پیاز به‌طور گسترده‌ استفاده می ‌کنند.
  • صنایع غذایی و تولید کنندگان غذاهای آماده، چیپس ‌ها، سوپ ‌های آماده و سس‌ ها که از پودر و اسلایس سیر و پیاز به ‌عنوان ماده اولیه و طعم دهنده استفاده می‌ کنند.
  • همچنین، تولید کننده های ادویه‌ های مخلوط و ادویه‌ های ترکیبی که از پودر سیر و پیاز در فرمولاسیون‌ های خود استفاده می ‌کنند.

چشم انداز تولید پودر و اسلایس سیر و پیاز

تولید پودر و اسلایس سیر و پیاز به دلیل روندهای بازار و تغییرات در سبک زندگی و عادات مصرفی، چشم‌انداز بسیار امیدوارکننده ای دارد؛ با توجه به شلوغی زندگی روزمره و تمایل به صرفه ‌جویی در زمان، تقاضا برای غذاهای آماده و نیمه ‌آماده در حال افزایش است. این محصولات نیز به ‌عنوان مواد اولیه در غذاهای آماده و نیمه ‌آماده مورد استفاده قرار می‌ گیرند و این روند به رشد بازار پودر سیر و پیاز کمک می ‌کند.

از سوی دیگر، بازارهای بین ‌المللی، به ویژه کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکای شمالی، به عنوان بازارهای اصلی پودر و اسلایس سیر و پیاز شناخته می شوند. با تمرکز بر کیفیت، بسته‌ بندی مناسب و مطابقت با استانداردهای جهانی، می توان از فرصت ‌های صادراتی نیز بهره‌ مند شد. در نتیجه به نظر می رسد طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز توجیه اقتصادی مطلوبی داشته باشد.

طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز

 

واحدهای داخلی فعال در زمینه تولید پودر سیر و پیاز

در این قسمت از طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز، لازم است آمار و اطلاعات کارگاه های تولیدی داخلی فعال آورده شود. بر اساس اطلاعات منتشر شده، در حال حاضر، منطقه ویژه اقتصادی بیشترین حجم تولید پودر و اسلایس سیر را به خود اختصاص داده است. همچنین، استان آذربایجان شرقی بیشترین حجم تولید پودر و اسلایس پیاز را دارد. محصولات و ظرفیت تولیدی سالانه پیش بینی شده در واحدهای داخلی عبارتند از:

 

محصول استان ظرفیت تولید سالانه
پودر سیر منطقه ویژه اقتصادی، تهران، سمنان 289 تن
پودر و اسلایس خشک شده پیاز آذربایجان شرقی، البرز، آذربایجان غربی، اصفهان، سمنان 500 تن

 

کدهای آیسیک مرتبط با طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز

در این قسمت از طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز، کدهای بین المللی تعریف شده برای انواع پودر و اسلایس سیر و پیاز (کدهای آیسیک ISIC)، ارائه شده است. این کدها عبارتند از:

 

شرح محصول کد آیسیک ISIC
پودر سیر 1531512326
پودر و اسلایس خشک شده پیاز 1531512327

 

کد تعرفه گمرکی برای ارائه در طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز

طبق آخرین آمار اداره گمرک ایران، کدهای گمرکی یا Hs Code مرتبط با طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز عبارت است از:

 

شرح محصول کد تعرفه گمرکی
پودر سیر 07129010
پودر و اسلایس خشک شده پیاز 07122000

انواع پودر و اسلایس سیر و پیاز

 

واردات و صادرات انواع پودر و اسلایس سیر و پیاز

به منظور بررسی وضعیت بازار محصول، در این قسمت از طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز، لازم است تا صادرات و واردات این محصول را بررسی نماییم. طبق آخرین اطلاعات گمرک ایران، بیشترین حجم صادرات انواع پودر سیر با کد تعرفه گمرکی 07129010، به مقصد روسیه با 30% و جمهوری آذربایجان با 28% است. حجم صادرات و واردات این محصول از سال 85 تا 98 در نمودار و جدول زیر ارائه شده است:

نمودار واردات و صادرات پودر سیر با کد تعرفه گمرکی 07129010 در طی سالهای 85 تا 98

جدول واردات و صادرات پودر سیر با کد تعرفه گمرکی 07129010 در طی سالهای 85 تا 98

 

همچنین، طبق آخرین اطلاعات گمرک ایران، تمام حجم صادرات انواع پودر و اسلایس پیاز با کد تعرفه گمرکی 07122000، به مقصد بحرین بوده است. حجم صادرات و واردات این محصول از سال 85 تا 98 در نمودار و جدول زیر ارائه شده است:

نمودار واردات و صادرات پودر و اسلایس پیاز با کد تعرفه گمرکی 07122000 در طی سالهای 85 تا 98

جدول واردات و صادرات پودر و اسلایس پیاز با کد تعرفه گمرکی 07122000 در طی سالهای 85 تا 98

 

سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی کارگاه تولید پودر سیر و پیاز

بر اساس محاسبات انجام شده برای راه اندازی کارگاه تولید پودر سیر و پیاز با ظرفیت تولید 1،500 تن پودر و اسلایس سیر و پیاز در سال، پیش بینی می شود به زمینی به مساحت 2،000 مترمربع نیاز داشته باشیم. در جدول زیر می توانید سایر موارد محاسبه شده در طرح توجیهی تولید پودر سیر و پیاز را مشاهده نمایید:

 

ظرفیت تولید سالانه 1،500 تن
نرخ برابری دلار 60،000 تومان
مساحت زمین مورد نیاز 2،000 مترمربع
زیربنای کل 1200 مترمربع
میزان سرمایه گذاری ثابت 5 میلیارد تومان بدون احتساب هزینه زمین
ارزش ماشین‌آلات و تجهیزات 2 میلیارد تومان
تعداد نیروی انسانی 25 نفر
بازده داخلی در سال مبنا 42 درصد

* آمار و ارقام اعلام شده تقریبی و بر اساس اطلاعات سال 1402 محاسبه شده است. برای محاسبه دقیق تر سرمایه مورد نیاز، به تحقیقات و مطالعات کامل تری نیاز است.

 

در پایان شایان ذکر است چنانچه نیاز به نسخه کامل این طرح توجیهی  دارید، میتوانید با کارشناسان بهین صنعت یاب تماس حاصل فرمایید.

 

 بیشتر بخوانید : 

طرح توجیهی چیپس میوه

طرح توجیهی خشکبار 

طرح توجیهی آدامس

طرح توجیهی سوسیس و کالباس 

طرح توجیهی آبنبات

طرح توجیهی صنایع غذایی

 

توجه !

مطالب پیش روی شما صرفا جهت معرفی موضوع به رشته تحریر در آمده است؛ از این رو اعداد و ارقام ذکر شده کاملا تقریبی می باشد.

طرح های توجیهی تهیه شده توسط شرکت بهین صنعت یاب قابل ارائه به نهاد ها، بانک ها و سازمان ها میباشد. این طرح ها با تبعیت از استاندارد های مورد نیاز ارگان مربوطه تنظیم میشوند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص پروژه موردنظرتان با ما در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

صحبت با کارشناس