همه چیز درباره سامانه جانا
در مطلب پیش رو در باره این همه اطلاعاتی که در باره این سامانه گردشگری باید بدانید را برایتان آماده کردیم. خدماتی که شرکت دانش بنیان بهین صنعت یاب در زمینه گردشگری ارائه میدهد :
- تهیه سایت پلان
- تهیه طرح توجیهی
- ثبت نام سامانه ها
- دفاع از طرح
- موافقت نامه اصولی
- نقشه معماری
- نقشه فاز صفر
- نقشه فاز ۱
- نقشه سازه
- نقشه تاسیسات
سامانه جانا چیست ؟
سالهاست که با توجه به گسترش صنعت گردشگری نگرش سنتی دیگر پاسخگوی گردشگری نیست، باید نظارت به صورت پویا و از طریق سیستم های داینامیک اعمال شود. کثرت تاسیسات و فعالیت های گردشگری ضرورت عبور از سیستم های نظارتی سنتی و ایجاد سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تأسیسات گردشگری موصف به جانا را اجتناب ناپذیر کرده بود. مقوله ای که باید در سایر عرصه های حوزه گردشگری که امروز تبدیل به یک ابر صنعت شده است اعمال شود.
به عبارتی دیگر یکی از خلاهای حوزه گردشگری فقدان آمار و اطلاعات دقیق و به روز بود و از سوی دیگر گستردگی و تنوع تاسیسات و فعالیت های گردشگری در حال حاضر بسیار زیاد شده است. شاید در چند دهه پیش تعداد تاسیسات گردشگری معدود و امکان رسیدگی به امور با استفاده از نیروهای موجود فراهم شده بود اما در حال حاضر با توجه به تعداد و تنوع بسیار فعالیت ها، امکان نظارت و پایش به صورت سنتی عملاً مقدور نیست.
پس به صورت کلی سامانه جانا به جهت مدیریت هرچه بهتر تاسیسات گردشگری و همچنین افزایش سهولت موارد اداری این اماکن ایجاد شده است.
بیشتر خوانید : راهنمای جامع طرح های گردشگری
خدمات سامانه جانا
با توجه به راهاندازی سامانه جانا از طریق وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ضمن درج اطلاعات مربوط به کلیه تأسیسات گردشگری در این سامانه، امکان صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری تأسیسات گردشگری از طریق آن میسر شده و متقاضیان بدون نیاز به مراجعه حضوری برای طی مراحل تمدید یا درخواست صدور میتوانند از طریق سامانه جانا به آدرس myst.mcth.ir نسبت به دریافت پروانه بهرهبرداری اقدام کنند.
تاسیسات گردشگری هفت منطقه آزاد تجاری و اقتصادی کشور نیز وارد سامانه جانا شده اند. بدین ترتیب با تکمیل اطلاعات در این سامانه از خدمات ریز بهره مند میشود :
- اعطای تسهیلات
- مشوق های بانکی
- بیمه ای
- مالیاتی
سایر خدمات سامانه جانا به شرح زیر میباشد:
- ارائه گزارش های نظارتی
- گزارش های آماری از تاسیسات گردشگری: از قبیل تعداد واحد، اتاق، تخت، نیروی انسانی، مساحت و…
- ارائه گزارشهای آماری گردشگران ورودی
- نرخ اشغال تاسیسات
- ارتباط مستقیم با کلیه تاسیسات از طریق کارتابل مکاتبات
- صدور شناسه کیوآرکد
- صدور تمدید مجوزهای بهرهبرداری و نظارت بر تأسیسات گردشگری: در این سامانه پس از ثبتنام اولیه و با توجه به نیاز متقاضی فرآیند اداری صدور و تمدید پروانه شروع میشود و در واقع تمام تعاملات سازمان با متقاضیان از زمان ثبت تقاضا برای اخذ مجوز تا صدور و در صورت نیاز تمدید مجوزهای صادر شده از طریق این سامانه صورت میگیرد.
- از این پس صدور و تمدید پروانه بهرهبرداری مربوط به تمامی مراکز اقامتی و پذیرایی شامل هتل، هتل آپارتمان، مهمانپذیر، سفرهخانه سنتی، مجتمعهای بینراهی و اقامتگاههای بومگردی که قبلا بهصورت دستی انجام میشد از طریق این سامانه امکانپذیر است.
اعطای مشوقهای حمایتی از قبیل تسهیلات کم بهره، مشوقهای بیمهای و مالیاتی و… که همه منوط به اخذ رمزینه در سامانه جانا است.
سامانه “جانا“ مشکل سوخت اقامتگاههای بومگردی را نیز رفع میکند
در حال حاضر نظارت بر بیش از ۱۲۰۰۰ واحد از تاسیسات گرشگری کشور از طریق سامانه جانا انجام می پذیرد.
با اشاره به اهمیت صنایع دستی در رونق گردشگری: یکی از موارد پیش بینی شده در ضوابط ارزیابی و درجه بندی هتلها استفاده از صنایع دستی همان منطقه است.
همچنین در این سامانه گزینهای برای استعلام کد ملی افراد طراحی شده که وضعیت پرونده پزشکیشان توسط تأسیسات گردشگری بررسی میشود. هتلها، پرونده پزشکی مسافران را قبل از پذیرش بررسی میکنند و در صورت داشتن سابقه کووید ۱۹ از پذیرش فرد جلوگیری میشود. در واحدهای حملونقل، اماکن تاریخی و… نیز این بررسی انجام میشود که افراد با خیال آسوده سفر کنند.
مزیت دیگری که این سامانه دارد:
با توجه به اجرای فرایند استانداردسازی تأسیسات گردشگری، واحدهایی که موفق به دریافت گواهینامه استاندارد شوند پروانه بهره برداری سه ساله دریافت میکنند و در غیر این صورت مهلت پروانه یکساله خواهد بود.
بهین صنعت یاب با ۱۳ سال سابقه فعالیت در زمینه مشاوره مدیریت و مهندسی پروژه های سرمایه گذاری و گردشگری آماده است تا خدمات خود را به فعالان این عرصه ارایه نماید. چنانچه سوالی در رابطه با طرح های گردشگری دارید میتوانید با کارشناسان بهین صنعت یاب تماس حاصل فرمایید.
دانلود کنید : رزومه بهین صنعت یاب